Contact Inschrijven

Onzichtbare beugel

Vaak zijn mensen niet tevreden met de positie van hun tanden. Naast de traditionele slotjesbeugel is er nu een alternatief dat uitneembaar is en bijna onzichtbaar. Het staat bekend als de “doorzichtige”, “onzichtbare” of “transparante” beugel. Dit is ideaal voor degenen die liever een subtiele beugel dragen.

Hoe werkt het? Er zijn verschillende merken beschikbaar, zoals Invisalign of Exceed aligner, maar wij werken met Airsmile van Excent. Dit merk heeft zich al bewezen en is al geruime tijd op de markt. Het is ook voordeliger dan bijvoorbeeld Invisalign. Airsmile bestaat uit op maat gemaakte, uitneembare kunststof trays (aligners) die geleidelijk de tanden verplaatsen. Bij deze orthodontische behandeling worden de trays elke twee weken vervangen door een nieuwe set, waardoor de tanden verschuiven. Eerst komt u voor een intakegesprek waarin we een behandelplan bespreken. Daarna worden afdrukken van uw gebit gemaakt, samen met verschillende foto’s en röntgenfoto’s.

Deze informatie wordt gebruikt om een computermodel te maken, waarin een individueel behandelplan wordt ontworpen om de bewegingen van de tanden te sturen. Zo kunt u vooraf zien wat het eindresultaat zal zijn. Op basis van dit model worden de doorzichtige beugels gemaakt en over uw tanden geplaatst. U komt regelmatig terug voor controles, aanpassingen of nieuwe beugels, zodat de gewenste verschuivingen van uw tanden kunnen worden gepland en berekend. Het eindresultaat wordt samen met uw tandarts bekeken en beoordeeld.

De duur van de behandeling hangt af van de complexiteit en uw wensen. Hoewel we bij het eerste bezoek een inschatting kunnen maken, kunnen we pas met het computermodel een nauwkeuriger tijdslijn geven. Over het algemeen duurt een behandeling met een Airsmile-beugel vaak korter dan met een traditionele slotjesbeugel.

Het is belangrijk dat u de trays zo veel mogelijk draagt, ongeveer 20 tot 22 uur per dag. U doet ze alleen uit om te eten, drinken, poetsen en flossen. Bij het drinken van koud water mogen ze worden ingehouden.

Voordelen:

  • Op maat gemaakt met behulp van een computermodel vooraf
  • Altijd uitneembaar, bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen
  • Hygiënischer dan traditionele beugels omdat ze verwijderd kunnen worden voor reiniging
  • Bijna onzichtbaar, esthetisch aantrekkelijker
  • Kortere behandelduur dan bij traditionele beugels omdat we gerichter kunnen werken
  • Geschikt voor kleine aanpassingen
  • Ook beschikbaar als u niet in Amsterdam woont, omdat er minder contactmomenten nodig zijn dan bij traditionele beugels.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven als nieuwe patiënt bij de tandartspraktijk?

U kunt zich eenvoudig inschrijven door op de inschrijfbutton te klikken en uw gegevens achter te laten. Ook willen wij u vragen uw tandheelkundig dossier alvast op te vragen bij uw vorige tandarts en deze te laten doorsturen naar: info@bolstandartsen.nl

Welke soorten tandheelkundige behandelingen biedt de praktijk aan?

Onze tandartspraktijk biedt een breed scala aan behandelingen, waaronder periodieke controles, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, tandheelkundige implantaten en cosmetische ingrepen. Voor algemene informatie over beschikbare behandelingen kunt u terecht op deze site waar we meer informatie geven over de behandelingen. Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een afspraak?

Onze wachttijden variëren, maar we streven ernaar om patiënten zo snel mogelijk te zien. Voor routinematige controles hebben we doorgaans kortere wachttijden dan voor specifieke behandelingen. Neem contact op met onze receptie voor de meest actuele informatie over wachttijden.

Zijn spoedafspraken beschikbaar voor dringende tandheelkundige problemen?

Ja, we hebben spoedafspraken beschikbaar voor dringende gevallen. Neem onmiddellijk contact met ons op als u een spoedbehandeling nodig heeft, en we zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te helpen.

Kan ik mijn afspraak online plannen of wijzigen?

Ja, we bieden online afsprakenplanning en -wijzigingen voor het gemak van onze patiënten. U kunt dit doen via onze website of neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het plannen van uw afspraak.

Wij zijn aangesloten bij