Contact Inschrijven

Angstige patiënten

Overwin je angst voor de tandarts bij ons!

Tandarts voor Orthodontie Joris Jessen bestudeerd gebitsfoto's

Ben je angstig voor de tandarts? Veel patiënten delen dit gevoel. Angst voor de tandarts kan zijn ontstaan door nare ervaringen in het verleden, schaamte voor je gebit, verhalen van kennissen of angst voor pijn. Er bestaan nogal wat verschillende angsten. Waar de angst ook vandaan komt, het is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Bij sommigen gaat het zover dat zij jarenlang niet bij de tandarts komen, met alle gevolgen voor het gebit van dien.

Waarom naar de angsttandarts?

Naar de tandarts gaan kan voor veel mensen een enge gedachte zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Bij De Amsterdamse Tandarts zijn we gespecialiseerd in het bieden van een angstvrije ervaring, zodat onze patiënten zich comfortabel en ontspannen voelen tijdens hun bezoek. We begrijpen dat angst voor de tandarts niet ongewoon is, dus streven we ernaar dat onze patiënten de best mogelijke zorg krijgen.

Schroom niet en geef voorafgaand aan de behandeling aan dat je angstig of gespannen bent. Wij nemen je angst voor de tandarts serieus en zijn gewend om patiënten met angst te behandelen. Wij stellen je gerust, vertellen je exact wat we doen en wat je te wachten staat, werken vlot, laten je niet onnodig wachten en voeren niet meer behandelingen uit dan nodig. Jij blijft in controle! Hierdoor kan de angst in veel gevallen overwonnen worden. Verder kunnen we, in overleg met jou, verschillende mogelijkheden voor pijnbestrijding inzetten.

Door regelmatig naar een angsttandarts als De Amsterdamse Tandarts te gaan, zorg je ervoor dat eventuele gebitsproblemen vroegtijdig worden opgemerkt en zo snel mogelijk worden behandeld. Met regelmatige controles en behandelingen kun je je gebit jarenlang gezond en sterk houden. Daarnaast bieden onze tandartsen vooraf uitgebreide consulten, waarbij ze al je vragen over procedures en mogelijke risico’s daarvan beantwoorden. Dit helpt eventuele angsten te verminderen en maakt het gemakkelijker om weloverwogen beslissingen te nemen over je mondgezondheid.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven als nieuwe patiënt bij de tandartspraktijk?

U kunt zich eenvoudig inschrijven door op de inschrijfbutton te klikken en uw gegevens achter te laten. Ook willen wij u vragen uw tandheelkundig dossier alvast op te vragen bij uw vorige tandarts en deze te laten doorsturen naar: info@bolstandartsen.nl

Welke soorten tandheelkundige behandelingen biedt de praktijk aan?

Onze tandartspraktijk biedt een breed scala aan behandelingen, waaronder periodieke controles, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, tandheelkundige implantaten en cosmetische ingrepen. Voor algemene informatie over beschikbare behandelingen kunt u terecht op deze site waar we meer informatie geven over de behandelingen. Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een afspraak?

Onze wachttijden variëren, maar we streven ernaar om patiënten zo snel mogelijk te zien. Voor routinematige controles hebben we doorgaans kortere wachttijden dan voor specifieke behandelingen. Neem contact op met onze receptie voor de meest actuele informatie over wachttijden.

Zijn spoedafspraken beschikbaar voor dringende tandheelkundige problemen?

Ja, we hebben spoedafspraken beschikbaar voor dringende gevallen. Neem onmiddellijk contact met ons op als u een spoedbehandeling nodig heeft, en we zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te helpen.

Kan ik mijn afspraak online plannen of wijzigen?

Ja, we bieden online afsprakenplanning en -wijzigingen voor het gemak van onze patiënten. U kunt dit doen via onze website of neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het plannen van uw afspraak.

Wij zijn aangesloten bij