Contact Inschrijven

Kronen en bruggen

Wanneer een tand of kies grotendeels gevuld is of als er een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd, kan de tandarts overwegen om een kroon aan te bevelen om de tand of kies te versterken en het risico op breuk te verminderen. Een kroon is als een hoesje dat over het zichtbare deel van de tand of kies wordt geplaatst.

Vervaardiging Een brug wordt gebruikt wanneer één of meerdere tanden of kiezen ontbreken. Het kan worden gezien als meerdere kronen die aan elkaar zijn bevestigd. De brug wordt verankerd aan de tanden of kiezen naast de ontbrekende tanden of kiezen. Hier is hoe het proces verloopt:

Stap 1 De tandarts slijpt eerst de tand of kies bij om ruimte te maken voor de kroon. Daarna neemt de tandarts een afdruk van de geslepen tand en de tegenoverliggende kaak. Samen met u wordt de kleur voor de definitieve kroon of brug bepaald en tot slot plaatst de tandarts een tijdelijke voorziening op de tand of kies.

Stap 2 Na ongeveer twee weken keert u terug. De tandarts verwijdert de tijdelijke voorziening en plaatst de definitieve kroon of brug nadat deze zorgvuldig is gepast en goedgekeurd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven als nieuwe patiënt bij de tandartspraktijk?

U kunt zich eenvoudig inschrijven door op de inschrijfbutton te klikken en uw gegevens achter te laten. Ook willen wij u vragen uw tandheelkundig dossier alvast op te vragen bij uw vorige tandarts en deze te laten doorsturen naar: info@bolstandartsen.nl

Welke soorten tandheelkundige behandelingen biedt de praktijk aan?

Onze tandartspraktijk biedt een breed scala aan behandelingen, waaronder periodieke controles, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, tandheelkundige implantaten en cosmetische ingrepen. Voor algemene informatie over beschikbare behandelingen kunt u terecht op deze site waar we meer informatie geven over de behandelingen. Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een afspraak?

Onze wachttijden variëren, maar we streven ernaar om patiënten zo snel mogelijk te zien. Voor routinematige controles hebben we doorgaans kortere wachttijden dan voor specifieke behandelingen. Neem contact op met onze receptie voor de meest actuele informatie over wachttijden.

Zijn spoedafspraken beschikbaar voor dringende tandheelkundige problemen?

Ja, we hebben spoedafspraken beschikbaar voor dringende gevallen. Neem onmiddellijk contact met ons op als u een spoedbehandeling nodig heeft, en we zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te helpen.

Kan ik mijn afspraak online plannen of wijzigen?

Ja, we bieden online afsprakenplanning en -wijzigingen voor het gemak van onze patiënten. U kunt dit doen via onze website of neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het plannen van uw afspraak.

Wij zijn aangesloten bij