Contact Inschrijven

Cosmetische tandheelkunde

Verbeter de esthetiek van je glimlach met cosmetische tandheelkunde

Tandarts Laura Zweers met een Loupegril op kijkend naar een patient

Kronen/onlay/inlay

Als een tand door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling is verzwakt dan kan een kroon/onlay/inlay een goede oplossing zijn. Een kroon/onlay/inlay is een soort dekseltje of kapje dat in het tandtechnisch laboratorium gemaakt wordt. Het heeft een prachtige kleur en vorm waardoor de krachtenverdeling beter is en het ook beter reinigbaar is. Op deze manier kan de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Ook wordt hiermee de kans op breuk van de tand verkleind door de vorm en slijtvast materiaal.

Facings

Een facing kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Hierbij wordt aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd en vervangen met een laagje porselein of wit vulling materiaal. Het voordeel van facings is dat het niet invasief is en een prachtig resultaat geeft. Ook hiermee kun je de vorm en kleur aanpassen en kun je kleine standcorrecties bereiken.

Witte vullingen

Soms kunnen oude vullingen verkleuren en zorgt dit voor een minder mooie glimlach. De kwaliteit van de nieuwe vulling materialen die wij in de praktijk gebruiken kunnen dit weer verfraaien. Soms gebruiken we meerdere kleuren om een tand op te bouwen. Als je goed kijkt naar tanden en kiezen zie je ook dat er meerdere kleuren en translucenties te zien zijn.

Bleken

Thuisbleken is een makkelijke manier om de tanden en kiezen een paar tinten lichter van kleur te maken. Wij vervaardigen voor jou twee op maat gemaakte bleeklepels welke je met een blekende gel in je mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken en hoe gemakkelijk het pakt bij jou. Tijdens de bleeksessies wordt je door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kun je hergebruiken, dit is handig mocht je de tanden opnieuw willen bleken. Wij hebben altijd bleekgel op voorraad liggen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven als nieuwe patiënt bij de tandartspraktijk?

U kunt zich eenvoudig inschrijven door op de inschrijfbutton te klikken en uw gegevens achter te laten. Ook willen wij u vragen uw tandheelkundig dossier alvast op te vragen bij uw vorige tandarts en deze te laten doorsturen naar: info@bolstandartsen.nl

Welke soorten tandheelkundige behandelingen biedt de praktijk aan?

Onze tandartspraktijk biedt een breed scala aan behandelingen, waaronder periodieke controles, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, tandheelkundige implantaten en cosmetische ingrepen. Voor algemene informatie over beschikbare behandelingen kunt u terecht op deze site waar we meer informatie geven over de behandelingen. Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een afspraak?

Onze wachttijden variëren, maar we streven ernaar om patiënten zo snel mogelijk te zien. Voor routinematige controles hebben we doorgaans kortere wachttijden dan voor specifieke behandelingen. Neem contact op met onze receptie voor de meest actuele informatie over wachttijden.

Zijn spoedafspraken beschikbaar voor dringende tandheelkundige problemen?

Ja, we hebben spoedafspraken beschikbaar voor dringende gevallen. Neem onmiddellijk contact met ons op als u een spoedbehandeling nodig heeft, en we zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te helpen.

Kan ik mijn afspraak online plannen of wijzigen?

Ja, we bieden online afsprakenplanning en -wijzigingen voor het gemak van onze patiënten. U kunt dit doen via onze website of neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het plannen van uw afspraak.

Wij zijn aangesloten bij